Veče kulturnog stvaralaštva

U društvenom domu, 29. januara 2016. godine,  u Donjem Petrovom Gaju održano je "Veče kulturnog stvaralaštva". Na manifestaciji, čiji je cilj oživljavanje i unapređenje kulturnog života u prijedorskim selima, nastupili su učenici naše škole, centralne i područnog odjeljenja Petrov Gaj. Predstavili su se recitacijama, pjesmama, glumom.

Dio manifestacije bili su i  članovi foklornog ansambla Ukrajinskog udruženja „Kozak“ iz Trnopolja, pjesnik i humorista Milan Šabić, harmonikaši Aleksandar i Nemanja Unijat i muška izvorna grupa „Petrov Gaj“.

Nakon zdravice, kojom je dobrodošlicu brojnim posjetiocima poželio Milan Šabić, nastupila je Ljiljana Savić, učenica OŠ „Ćirilo i Metodije“, koja je pod vođstvom profesora muzičke kulture, Nebojše Dragičevića, izvela staru narodnu pjesmu „Bil bil pile“ i „Ima jedan svijet“, pjesmu s kojom je imala zapažen nastup na „Novogodišnjim karaokama 2015. godine“ u Prijedoru.

Članovi folklornog ansambla Ukrajinskog udruženja „Kozak“ iz Trnopolja, predstavili su se tradicionalnim ukrajinskim igrama, u koreografiji, umjetničkog rukovodioca, Štefana Stahneka.

Direktor  JU OŠ “Ćirilo i Metodije“ iz Trnopolja, Zdravko Janković i predsjednik Ukrajinskog udruženja „Kozak“, Štefan Stahnek, upoznali su posjetioce o rezultatima i značaju projekta, koji je uz podršku Grada Prijedora i Savjeta Evrope, realizovan u Školi i ovom Udruženju, kao i planovima u radu ove obrazovne ustanove i kulturnog društva.

David Trivunović, Martina Hrvaćanin i Damjan Milišić, članovi dramske sekcije područnog odjeljenja Petrov Gaj koju vodi nastavnica Tatjana Medić, predstavili su se igrokazom „Nikoletina Bursać“, a recitatciju „Zec sa govornom manom“ izvela je Valentina Sajak. Cjelovečernji program završen je nastupom harmonikaša, braće Aleksandra i Nemanje Unijata, koji su spletom narodnih kola, razigrali brojne posjetioce manifestacije.

                   

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *