СРЕБРНА ПЛАКЕТА ЗА „КАЛКУЛАТОР БОДОВА ЗА УПИС У СРЕДЊУ ШКОЛУ“

У организацији Савеза иноватора Републике Српске и Удружења иноватора града Бања Лука од 17. до 19. aприла 2019. године реализована је у Дому омладине Бања Лука XXI међународна изложба идеја, иновација и стваралаштва „ИНОСТ МЛАДИХ 2019“.

На овогодишњем „ИНОСТ-У МЛАДИХ 2019“ представљено је 359 радова од око 505 аутора из Републике Српске и Федерације БиХ, Србијe, Словенијe, Македонијe, Аустријe, Рускe федерацијe, Кинe, Индонезијe, Тајванa, Индијe и Ирана. Међународни жири је на основу постојећих критеријума додјелио укупно 107 признања и то: 89 медаља (22 бронзаних, 27 сребрних, 40 златних) и 18 награда, као и специјалне дипломе и захвалнице.

Ученици наше школе Убејд Делић, Маја Хрваћанин, Кристина Луч и Мухамед Ћускић, за апликацију „Калкулатор бодова за упис у средњу школу“ освојили су сребрну плакету у категорији информатичке технологије (апликације), основне школе.

Специјалном дипломом за менторе награђених тимова по категоријама награђен је и ментор наших ученика професор математике и информатике Милош Радовановић.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *