Обајвештење – пооштрено спровођење санитарно хигијенских мјера

Министарство просвјете и културе РС обавијештено је од стране Министарства здравља и социјалне заштите и Координационог тијела да је код ученика осмог разреда Основне школе „Бранко Ћопић“ Бања Лука утврђен Корона вирус.

Надлежне службе предузеће одговарајуће  мјере  и активности, извршиће дезинфекцију школе, а наставници и ученици који су ишли у одјељење са учеником код кога је утврђен  Корона вирус биће превентивно тестирани.

У наведеној школи се настава неће одвијати два дана.

Настава у другим васпитно образовним установама ће се одвијати редовно без обустава.

Овим путем поново указујемо на обавезу пооштреног спровођења свих санитарно хигијенских мјера у циљу спречавања појаве ове болести. Подсјећамо родитеље и ученике наше школе дa je битно је поштовати упутства надлежних здравствених институција како би се смањила могућност заразе вирусом. Тако је Институт за јавно здравство Републике Српске још раније издао упуства како би се смањила могућност добијања или ширења вируса корона:

  • Често прање руку, посебно након директног контакта са болесним људима или њиховом околином.
  • Особе које имају симптоме акутне респираторне инфекције требају приликом кашљања и кихања прекривати нос и уста једнократним марамицама те прати руке.
  • Особе које долазе из подручја у којима су забиљежени случајеви вируса корона и које оболе од респираторне инфекције и до 14 дана од повратка, треба да се јаве у надлежну здравствену установу ради правовременог лијечења и спречавања ширења болести.
  • Избјегавање блиског контакта са особама које имају акутну респираторну инфекцију.

Уз све наведено, препоручује се да се јача имунитет.

О даљим активностима, мјерама и корацима бићете благовремено обавјештени.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *