„Лакше је разбити атом него предрасуде“

У сриједу, 29. јануара 2020. године, ученици деветог разреда наше школе присуствовали су представи „Мој отворени ум“, у приједорском Позоришту.

Захваљујући глумцима који су кроз дијалог и три боје „шарене галаксије“, жуту, плаву и црвену, представили изазове с којима се сусрећу грађани БиХ, представа је наишла на велико интересовање и интеракцију младих посјетилаца.

Глумци Милица Глогова, Маја Вујановић, Љубиша Васић и Драшко Стојчевић извели су ову представу, која има за циљ да упозна младе са негативним странама предрасуда и стереотипа које стичу и формирају током свог живота, али и да повећа разумјевање о потенцијалним пријетњама које произилазе из њих.

Циљ овог пројекта је да се кроз креативне драмске приказе дискутује и размишља о темама као што су предрасуде. Предрасуде долазе из незнања а не из критичког мишљења. Усвајањем знања о различитостима међу људима ми можемо да реагујемо и коригујемо те предрасуде.

Реализацију пројекта „Мој отворени ум“ подржао је програм „Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI)“, који спроводи Међународна организација за миграције (IOM), уз финансијску подршку Америчке агенције за међународни развој (USAID).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *