Kvizolog Prijedor, moj grad u Srpskoj

Osnovna škola „Petar Kočić“ Prijedor i kompanija „Arselor Mital Prijedor“ u narednom periodu  organizuju međuškolsko takmičenje učenika od prvog do petog razreda pod nazivom „Prijedor, moj grad u Srpskoj“.

U takmičenju će učestvovati 11 od ukupno 12 prijedorskih osnovnih škola, a partneri su grad Prijedor, Republički pedagoški zavod Republike Srpske i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.Kviz znanja i vještina u poznavanju užeg i šireg zavičaja odnosno Prijedora kao važnog činioca u razvoju Republike Srpske obuhvata pitanja iz nastavnih predmeta moja okolina, priroda i društvo i poznavanje društva u skladu sa nastavnim planom i programom.Osnovna ideja projekta je sistematizacija učeničkih znanja o prirodnom, društvenom i kulturnom nasljeđu Prijedora i povezanosti sa drugim gradovima Republike Srpske, kroz međusobno druženje sa vršnjacima iz drugih sredina, saradnju, komunikaciju, toleranciju, igru i zabavu.Cilj takmičenja je učiti kako se uči odnosno podsticanje na učenje, razvijanje učenikovog interesa za predmet, primjena naučenih znanja i stečenih vještina iz nastave drugih predmeta.

Svaka škola šalje odabranu ekipu takmičara koju čine pet učenika – po jedan iz svakog razreda, i pet navijača – učenika ili nastavnika koje odabere sama škola.Tri kruga kvalifikacija održaće se 20. februara, te 5. i 19. marta. Dva polufinalna takmičenja predviđena su za 2. i 16. april, dok je finalno takmičenje planirano za 23. april.Šest ekipa koje se plasiraju u polufinale dobiće po jedan komplet knjiga školske lektire za svoju školu. Pobjedničke ekipe polufinala dobiće kvalitetne lopte za fizičko vaspitanje, dok će članovi pobjedničke ekipe finala dobiti enciklopedije i nagradno putovanje.

Učenicima naše škole želimo što bolji uspjeh u takmičenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *