Дани читања

Кампањи „Дани читања“ које већ пету годину реализује Министарство просвјете и културе Републике Српске одазвала се и наша школа. Ученици наше школе заједно са својим учитељима и наставницима припремили су и реализовали разне активности. У периоду од 22. до 26.11. 2021. године ученици разредне наставе су са својим учитељима организовано посјетили школску библиотеку гдје их је школски библиотекар упознао о основама библиотечке дјелатности, врстама библиотеке, књижној и некњижној грађи и пословима школског библиотекара.

У понедјељак, 29.11.2021. године организовали смо поетски час гдје су ученици читали одабрана дјела са циљем промовисања читања. Прочитана су сљедећа дјела:

– „Изокренута прича“ – Бранко Ћопић
– Пословице
– „Медвјед и крушка“ – Бранко Ћопић
– „Шашава песма“ – Мика Антић
– „Хвала сунцу, земљи, трави“ – Стеван Раичковић
– Одломак „Ко чита – не скита“ – Дејан Алексић

Ученици деветог разреда су израдили пано са цитатима о читању које су и прочитали и презентовали присутнима.

Као завршна активност одигран ја квиз са читањем брзалица, гјде су формиране двије екипе, а побједничка екипа је награђена слаткишима.

Овим активностима скренули смо пажњу на значај читања и богатство које нам читање даје, те да не смијемо заборављати да читамо, како нам у ствари и слоган кампање говори „Да не останемо без ријечи“. Ученике су припремали наставница српског језика Наташа Чоњић и библиотекар школе Перица Пантош.