Дан српског јединства, слободе и националне заставе у нашој школи

Поводом обиљежавања Дана српског јединства, слободе и националне заставе у нашој школи, кроз наставу, цијели наставни дан  сриједа 15. септембар,  је био посвећен поменутом догађају. Кроз наставне јединице на часовима смо интегрисали садржаје на тему  сјећања на важне историјске догађаје у историји српског народа и личности који су допринијели слободи и јединству српског народа.  Илустровали смо, глумили, рецитовали, пјевали…

Конкретне активности које су реализоване:

  • У подручном одјељењу Горњи Гаревци ученици разредне наставе су илустровали заставе Републике Српске и Републике Србије.
  • У подручним одјељењима Јаруге и Петров Гај, кроз интегрисане наставне активности у комбинованим одјељењима,  обиљежен  је Дан српског јединства, слободе и националне заставе. 
  • У централној школи наставница српског језика је са ученицима предметне наставе реализовала  наставну јединицу  Народне лирске пјесме (обичајне и обредне), гдје је ученицима објашњена важност обичаја и традиције српског народа. Неколико ученика овим поводом је рецитовало  пјесму  „Плава гробница“  Милутина Бојића.
  • Наставник историје је за све ученике и наставнике припремио кратки скеч на тему Солунски фронт уз музичку подлогу „Тамо далеко“ и рецитацију „Аве Сербиа“ Јована Дучића.

  • Наставница разредне наставе на часу музичке културе, у сарадњи са наставником музичке културе,  реализовала пјесму  „Марш на Дрину“  Станислава Биничког.